UUDENKAUPUNGIN SALIBANDY

- Uusikaupunkilaista salibandya vuodesta 1996 -

 

USB on aktiivinen salibandyn seuratoimija Varsinais-Suomessa, Uudessakaupungissa. Seurassa on joukkueita pienimmistä kerhoikäisistä, aina aikuisten edustustasolle asti. Salibandy on jatkuvasti kasvava harrastusmuoto, joka lisää suosiotaan jokapuolella Suomea.

Tähän kehitykseen pyrimme seurana vaikuttamaan luomalla positiivisia harrastemahdollisuuksia jokaiselle ikäryhmälle, niin naisille kuin miehille. Roolimme nuorten sekä aikuisten parissa on moninainen. Pyrimme seuran toimesta luomaan kaikille pelaajille hyvät olosuhteet kehittää itseään, niin urheilullisesti yksilönä mutta ennen kaikkea joukkuepelaajana.

Roolimme on olla auttamassa pelaajia omien taitotasojensa huipulle, mutta myös kasvatuksellisesti koemme tekevämme tärkeää työtä. Tervetuloa toimintaamme mukaan, tärkeintä on liikunnallisuus ja yhteenkuuluvuus sitä on USB.

 

Seuran historiaa

Uudenkaupungin Salibandy ry

 

Uudestakaupungista puhuttaessa monelle tulee ensimmäiseksi mieleen Valmet Automotive. Siitä tämä kaupunki on ”hengittänyt”, niin hyvät kuin huonotkin ajat. Kaupungin suurimpana työnantajana autotehdas on ollut myös monen harrastuksen alulle laittaja, ei välttämättä tehdas itsessään, vaan ne saman henkiset ihmiset siellä. Sieltä autotehtaan mäestä voidaan sanoa USB:nkin historian alkaneen.

Uudenkaupungin salibandysta puhuttaessa matkaamme ajassa taaksepäin 1990-luvun alkutaipaleelle. Suomeen oli rantautunut muutamia vuosia aikaisemmin salibandy Ruotsin puolelta. Elettiin harrastuksen alkumetrejä joka jo silloin näytti että jotain isoa on alkamassa.

Näin tapahtui myös meillä Uudessakaupungissa. Muutamassa hetkessä lajia harrastettiin monenlaisilla kokoonpanoilla nuorten keskuudessa ympäri kaupunkia. USB:n alkusysäys tapahtui juuri näihin 90-luvun ensi askeliin. Aktiiviset harrastajat pistivät vanhempiensa johdolla pystyyn puulaakisarjan autotehtaan jo edesmenneelle ”kuplahallille”. Siellä pelattiin kaupungin ensimmäinen salibandysarja joukkueiden kesken jotka koostuivat työ- ja kaveriporukoista.

Yhden kauden jälkeen näistä joukkueista kerättiin halukkaat harrastajat mukaan ryhmään joka ilmoitettiin Lizards-nimellä Salibandyliiton 6. divisioonasarjaan. Kahden kauden jälkeen vuonna 1996 toimintaa alettiin viemään systemaattisemmin eteenpäin, oli aika perustaa Uudenkaupungin Salibandy ry. Näin toiminnalle saatiin sekä kaupungin, että yritysten tuki joka takasi paremmat kehittymismahdollisuudet seuralle.

Aluksi seura profiloitui vain edustusjoukkueeksi, mutta 2000-luvun alkumetreillä seuraan saatiin lisää aktiivisia taustavaikuttajia, joiden ansiosta seuraan alettiin saamaan juniorijoukkueita tukemaan edustustasoa. Vuonna 2003 seurassa aloitti ensimmäinen naistenjoukkue ja juniorijoukkueitakin oli jo kymmenen. Lippulaivana edustusjoukkue nousi vuosien saatossa aina SM-karsintoihin asti.

Näin aika on edennyt ja USB pyörittää jatkuvasti kasvavaa seuratoimintaa aktiivisella otteellaan.
Vuosien aikana seuran toimintaan on vaikuttanut lukemattomat henkilöt, joiden pyyteettömästä työstä jokainen meistä seurassa oleva saa tänä päivänä nauttia. Tämä on lyhyt kuvaus USB:n historiaa. 20 vuotta on täynnä ja historiaa ”kirjoitetaan” lisää joka päivä pelikentillä seuramme joukkueiden toimesta.

Tervetuloa harrastamaan kanssamme salibandya.